post
De gereden route. (klik op de foto)

Omdat we beiden graag wilden weten hoe het is om een lange tijd met de camper onderweg te zijn hebben we besloten om de vakantiedagen van 2023 in de laatste vier weken van het jaar op te nemen en onze vakantiedagen van 2024 de eerste drie weken van dát jaar op te nemen, zo hebben we aaneensluitend zeven volledige weken vakantie.

We vertrekken donderdag 30 november en gaan naar Liechtenstein, Venetië, San Marino, Sicilië, Malta, Vaticaanstad en Rome. Op de terugreis doen we Straatsburg en Antwerpen nog aan.

We zijn 51 dagen onderweg geweest en hebben 7427 kilometer gereden, wat ongeveer €1370 aan diesel was.

De veerboot naar Sicilië koste de heenweg €46 en de terugweg €52.

De veerboot naar Malta koste beide keren €295.

We hebben ongeveer 2600 foto’s gemaakt.

We hebben 15 nachten op 11 betaalde van cp/campings gestaan die we vonden op campercontact, dat koste in totaal +/- € 235,=. 

We hebben 6 nachten op gratis campercontact plaatsen overnachten en 14 nachten op 13 gratis Park4Night plaatsen.

En we hebben zelf 7 (gratis) plekken gevonden en we hebben gebruik gemaakt van Agricamper, dat kost €35,= per jaar en dan sta je gratis bij aangesloten bedrijven. Omdat we langer dan 1 nacht bleven moesten we wat kopen, we konden hier kiezen tussen hun biologische producten, t.w.v. €25, kopen of een huisgemaakt diner van €26,=  pp.

We kozen voor dat laatste en het was heerlijk!

We hebben tijdens de hele vakantie geen gebruik gemaakt van walstroom, onze accu’s werden prima bijgeladen door de zonnepanelen en het bijna elke dag rijden.

Uitgaven:

Entrees/Rondleidingen/gidsen: +/- €650,= (Hier onder vallen ook de rondleiding met gids zoals bij het Vaticaanstad, het Colosseum en het bezoek aan de Etna).

Het bezoek aan de Etna was ook meteen de duurste (€156,=), dit komt ook doordat je het eerste stuk met de kabelbaan gaat en het laatste stuk met 4×4 busjes.

We zijn gek op souvenirs en dan vooral de koelkastmagneten, we proberen in elke plaats of bij elke bezienswaardigheid één te kopen, in totaal waren we ongeveer €330.= daaraan kwijt. Daar moeten we wel bijzeggen dat hier ook flessen wijn en likeur bij in zaten, eveneens als de cadeaus voor het thuisfront.

Parkeerkosten lagen we rond de €35.=.

Reizen met het openbaar vervoer heeft ons om en nabij de € 25.= gekost.

Wasserettekosten en autowaskosten was ongeveer €75.=.

En tenslotte €160,= aan tolkosten waarvan 2x een vignet voor Zwitserland.

We hebben niet bijgehouden wat we aan eten & drinken hebben uitgegeven.

En dan nog iets treurigs, achteraf blijkt dat dit de laatste campervakantie was van onze lieve Cody.

Wat wij vonden van Italië, Sicilië en Malta.

>Week 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × drie =