post

Het is April 2020 wanneer ik iets op tv zie over de RTL4 quiz “Ik weet er alles van”.

Ik denk bij mezelf, ik weet toch aardig wat van The Rolling Stones, misschien leuk om me daar voor op te geven.

Zo gedacht, zo gedaan 😉

En dan blijft het lang stil, heel lang, tot ongeveer maart dit jaar.

Ik krijg een mail dat ik voorlopig geselecteerd ben en of ook een video van/over mezelf wil opsturen.

Een paar weken later krijg ik te horen dat mijn filmpje werd gewaardeerd, na nog een telefonisch gesprekje, een keer beeldbellen en twee telefoontjes van weer iemand anders krijg ik te horen dat ik op 19 mei (Karin haar verjaardag) bij de selectie zit maar helaas zit ik dan met nog twee medekandidaten op de reservebank.

De reservebank wil zeggen dat wanneer er gecasht, dus iemand het programma verlaat, iemand vanaf de reservebank mee mag doen.

We verplaatsen onze vakantie zodat we alle tijd hebben om naar Hilversum te gaan, de dinsdag er voor komen we aan bij het Mediapark en we overnachten in de camper op de parkeerplaats.

De opnamedag begint al om 8:15 uur en ik loop fris en fruitig 50 meter naar de studio 😉

Ik heb pech die dag, er word maar twee keer gecasht en ik val buiten de boot, maar met een ervaring rijker en een illusie armer verlaat ik de studio waar ik buiten Ruben Nicolai nog tegen het lijf loop en ik druk hem snel een fles Maallust in handen.

Echter twee dagen later word ik gebeld, er is voor de opname van eerste pinksterdag iemand afgevallen of ik weer op de reservebank wil plaats nemen? Mijn eerste reactie, weer op de reservebank???

Ik overleg met Karin en we besluiten dat we het maar wel moeten doen, hopende dat ik dan eerste reserve ben.

We parkeren de avond er voor weer de camper bij het mediapark en de volgende morgen meld ik mij in de studio.

De “eerste” dag word er meteen gecasht en ik krijg het goede nieuws dat ik er in mag, een gevoel van euforie overvalt mij en gelijk is de rust vervangen door zenuwen wat ook wel te zien is tijdens de opnames.

De eerste twee dagen kijk ik nog een beetje de kat uit de boom en merk daardoor op dat je met de tussenronde het pot moet spekken.

Ondanks dat ik geen spotspeler ben geworden zorg ik er wel voor dat de pot lekker gevuld is maar daardoor kom ik er in de opnames wat minder goed uit omdat ik met bepaalde rondes helemaal de mist in ga.

Wel krijg ik nog even wat extra aandacht van Ruben wanneer hij hoort dat wij met de camper op het parkeerterrein slapen.

Aan het einde van de dag ga ik met net zoveel geld weg als waar ik mee gekomen ben maar het was een ervaring om nooit te vergeten.

Het absolute hoogtepunt is dat Ruben op zijn weg naar huis nog even stopt bij de camper en zegt dat hij het hier het hele jaar nog over zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =