post

Februari 2020

Ondanks dat we vorig jaar nog in Dublin zijn geweest, is er wel een nieuw uitje gepland, we gaan naar de moeder der derby’s; Rode Ster Belgrado – Partizan Belgrado.

Deze keer bestaat de groep uit Willem, Marco, Wouter, Richard en ik maar een dag van te voren moet Willem zich afmelden. Het is hem in de rug geschoten en hij kan niet meer lopen.

Vrijdag 28 februari.

Het is vroeg dag, om 2;45 uur stappen we al in de auto en vliegen om 7;15 uur vanaf Schiphol rechtstreeks naar Belgrado en om 9;35 uur landen we daar.

De door de eigenaar van de Airbnb geregelde taxi staat daar al op ons te wachten en rond 11 uur zijn we in ons appartement.

We pakken onze spullen uit en gaan op zoek naar een stamkroeg voor dit weekend, die vinden we om de hoek en is meteen goedgekeurd.

Nadat onze grootste dorst gelest is gaan we Belgrado in.

We lunchen daar, verkennen het centrum, drinken wat, eten bij een traditioneel Servisch restaurant, drinken weer wat en gaan moe en voldaan terug naar onze stamkroeg voor een afzakkertje.

Zaterdag 29 februari

Vandaag staat in het teken van Sightseeing.

Na het ontbijt beginnen we met een rondje over de markt en een biertje in de zon om daarna naar Fort Belgrado te wandelen.

Fort Belgrado ligt aan twee rivieren, de Sava en de Donau en je hebt er een fantastisch uitzicht over de stad.

We lopen daar de hele morgen rond en gaan daarna binnen de muren van het fort lunchen, na de uitgebreide Servische lunch bezoeken we nog het militaire museum wat voornamelijk bestaat uit artillerie.

Dan word het tijd om een taxi te pakken, we gaan naar de stadions van Rode Ster en Partizan.

We beginnen bij het stadion van Rode Ster en daarna lopen we naar het stadion van Partizan, bij beide stadions kopen we natuurlijk wat souvenirs.

We pakken weer de taxi en laten ons afzetten bij een van de betere speciaalbiercafe’s van Belgrado, Samo Pivo.

Bier drinken maakt hongerig, we zoeken weer een typisch Servische restaurant op en eten ons buikje rond.

Na het eten lopen we via onze stamkroeg terug naar ons appartement, het is mooi geweest voor vandaag.

Zondag 1 maart, matchday!

Vandaag maken we een kleine stadswandeling, zoeken en vinden een cache en rond 14 uur ontmoeten we de jongens van Groundhopticket in een Ierse pub waar we nog een potje voetbal uit de eredivisie kijken.

En dan is het tijd om naar het stadion te gaan, dat de wedstrijd leeft wordt al snel duidelijk, ook is er heel veel politie op de been.

De sfeer is ongekend en met aan beide kanten heel veel vuurwerk en rook, de wedstrijd zelf is een stuk saaier en eindigt in een bloedeloze 0-0.

Na de wedstrijd gaan we met z’n allen uit eten, drinken nog een afzakkertje bij ons stamcafé en gaan terug naar het appartement.

Maandag 2 maart.

En dan zit het er alweer op, na het ontbijt gaan we met de taxi naar het vliegveld en om 10;45 uur vliegen we naar Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 1 =