post

Ja wat is het eigenlijk?

Kort samengevat is het je eigen huis op wielen en staat het voor het ultieme gevoel van vrijheid, je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt. Nooit in vreemde hotelbedden, je hond kan altijd mee en is het weer slecht of de plek waar je staat niet leuk dan start je de camper en rij je verder.

In een camper heb je zo’n beetje alles wat je thuis ook hebt.

In die van ons hebben we een vast bed, wc, douche, fornuis, koelkast, diepvriesje, oven, verwarming, verlichting, warm en koud water.

De verlichting en het stroom werkt op 12 volt, wat geleverd door 2 aparte (huishoud)accu’s die daar speciaal voor zijn ingebouwd. Ook hebben we twee zonnepanelen op het dak die deze accu’s laden, de accu onder de motorkap word alleen gebruikt voor de auto zelf.

Voor de verwarming en het koken hebben we een LPG fles in de garage staan die we gewoon kunnen vullen bij het benzinestation.

Het mooiste van het camperen vinden we de onafhankelijkheid , zien we onderweg een mooi plekje voor een kop koffie of een broodje dan stoppen we en zetten we onze stoelen buiten terwijl het water op het vuur staat.

Een koffiestop in de hoge Tatra tijdens onze vakantie door Slowakije.

Ook de plek waar we overnachten is van te voren vaak een verrassing voor ons, dat kan variëren van een plek op een camping, een camperplaats, een wildkampeerplaats bij een meer of een oerlelijke parkeerplaats bij een bezienswaardigheid.

Uiteraard kunnen we niet oneindig vrij staan want op een gegeven moment is toch je wc en vuilwatertank vol en heb je ook weer schoonwater nodig. Over het algemeen kunnen drie dagen vooruit zonder voorzieningen.

En dan de veel gehoorde vraag: Hoe doe je dat met boodschappen?

Tja wanneer je vast op een camping gaat staan, dan ben je aangewezen op de fiets of de benenwagen, iets wat wij eigenlijk nooit doen maar iedereen campeert natuurlijk op hun eigen manier.

We zorgen er altijd voor dat we voor 2 dagen eten in de camper hebben in de vorm van blik en diepvries, voor de rest doen we altijd onze boodschappen onderweg en zeker in het buitenland is dat leuk om te doen omdat in elk land de producten weer anders zijn.

Voor ons is camperen reizen en wanneer we stoppen, stoppen we voor de nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × een =