post

Het is zondagmiddag en samen met Karin zijn we aangekomen op de camperplaats van Amsterdam, Angz en ik gaan naar de ziggo-dome voor Avicii en Kaatje gaat van de rust in de camper genieten!
Uiteraard ben ik goed voorbereid voor ons uitstapje en zijn we allemaal in bezit van de spraakmakende Ov-chipkaart.
Onze “reis” begint met een wandeling van ongeveer 10 minuten naar de pont die ons gratis van de ndsm-werf naar het centraalstation brengt. Na een verfrissend boottochtje van 10 minuten komen we aan op Amsterdam centraal en staan we beide met onze chipkaart in de aanslag klaar om om in te checken maar onze chipkaart blijkt niet geldig, niet geldig zeg ik tegen Angz, ik heb die dingen van de week gekocht bij de Bruna in Borger en er ook tegoed op gezegd.
Na wat rondvragen komen we na 2 gemiste treinen erachter dat de kaart op het station geactiveerd moet worden voor het reizen met de trein?!
Oké, wat apart ja maar dat doen we en dat lukt ook nog, opnieuw zwaaien we met ons kaartje over de lezer maar nu zegt die dat er te weinig saldo opstaat en blijkt dat je tenminste €20 op je kaart moet hebben om met de trein te reizen, zucht! We waarderen beide onze kaart op met €10 en ja hoor we kunnen inchecken 🙂 Op Amsterdam Bijlmer stappen we uit en genieten we een paar uur later van een fantastisch Avicii concert. Na afloop van het concert willen we weer inchecken op het station maar blijkt ons saldo onder de €20 te zijn zodat we eerst ons tegoed weer moeten opwaarderen, zucht!!!!!

Uiteraard komen we veel te laat op centraal aan om onze boot te halen en moeten we op zoek naar de nachtbus, na wat rondvragen vinden we de juiste opstapplaats en zien we dat de bus pas om 0:54 uur gaat.
En het mopje van die bus kennen jullie misschien wel? Want die bus ging niet 🙁
Eindelijk om 1:30 uur is de bus er, we zwaaien onze pas langs de lezer en het ding antwoord “ongeldige pas”. Oké dat kon er ook nog wel bij en aangezien de buschauffeur niet voor rede vatbaar was zeg ik tegen Angz dat hij de rambam kan krijgen en we gaan gewoon ergens zitten. De chauffeur begint te janken dat hij dit niet accepteert en belt assistentie waarop Angie besluit om dan toch maar 2 kaartjes te kopen maar dit was volgens de chauffeur niet meer mogelijk en hij reed niet verder tot de assistentie er was. Dat kon er natuurlijk ook nog wel bij, even later arriveert de assistentie,wij moeten weer uitstappen en de bus rijd weg!
Ja dat is lekker zeg ik tegen mijnheer en mevrouw assistentie, en nu?
Ons word uitgelegd dat je voor de nachtbus je Ov apart moet activeren anders doet die het niet en dat kon op dat tijdstip natuurlijk nergens meer.
Gelukkig waren de mijnheer en mevrouw heel begripvol en brachten zij ons in het assistentenbusje naar de camperplek.
We zijn in elk geval ontgroent in de wereld van de Ov-chipkaart en we hebben genoten van Avicii.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + zestien =