post

Dag 1

Borger – Den Oever 163 km.

Nadat Roderick nog heeft gewerkt en Karin haar laatste tentamen van dit schooljaar heeft gedaan vertrekken we om 16 uur uit Borger naar Den Oever, waar we om 18 uur op de camperplek bij het Zuiderstrand aankomen.

Het is een mooie, gratis plek aan het water.

We drinken dan eerst een borrel en proosten op het begin van onze vakantie ?

Na de borrel gaat Roderick voor ons wat eten halen en hij komt thuis met een plate kibbeling en een plate scholfilet wat hij bij de haven heeft gehaald.

Het was lekker.

Dag 2

Den Oever – Den Helder 32 km.

Het is de bedoeling om de dag te beginnen met een bezoek aan de ZeeVerse Vismarkt maar wanneer de wekker gaat horen we alleen maar wind en regen, we draaien ons nog even om maar het stopt niet met waaien regenen. 

Dan toch maar die kant op, de markt is overdekt en klein en met veel vis die vers voor je word schoon gemaakt.

Wij vertrekken met gerookte zalm die we in de camper opeten.

Na een kop koffie rijden we naar de Den Helder, Roderick wil naar het Marinemuseum en het reddingsmuseum, Karin gaat in de stad shoppen.

Rond 17 uur zien we elkaar weer in de camper, we staan op camperplaats Willemsoord in de haven.

Na de borrel halen we eten op bij “Foodies To Go” en sluiten af met koffie.

Dag 3

Den Helder – Huisduinen – Alkmaar – Marken 108 km.

Ondanks dat het hard waait staan we vandaag op tijd op, we douchen op de camperplek in de haven en rijden dan naar Huisduinen waar we naar Fort Kijkduin gaan.

Dit is een Napoleontisch fort met een museum en een zeeaquarium.

Nadat we hier uitgebreid hebben rond gelopen eten we op de parkeerplaats een broodje en rijden verder.

Via Julianadorp, Callantsoog, Schagen en Schoorl komen we aan in Alkmaar.

We stoppen daar voor een kleine citytrip, het is een mooie stad.

Na wat shoppen en een drankje gaan we verder, via De Rijp, Edam, Monnickendam komen we aan in Marken, waar we na een beetje sightseeing op een terrasje belanden.

We besluiten om onze verzilverde AH zegels hier om te zetten in eten.

Na de koffie sluiten we de avond af in de camper. 

Dag 4

Marken – Spaarndam – IJmuiden – Lisse – Klinkenbergerplas 136 km.

We worden weer wakker met harde wind maar goed, dat zal op Marken wel vaker zo zijn ?

Roderick gaat eerst nog wandelen met de honden om zo ook nog even bij het WO2 monument en het watersnoodramp monument te kijken.

Daarna rijden we naar Spaarndam, een palingdorp waar ook het beeld staat van Hansje Brinker. Het was lastig parkeren maar hij staat op de foto.

De volgende stop is Santpoort-Zuid waar de ruïne van Brederode staat, helaas is die vandaag niet geopend. We zetten de reis voort naar IJmuiden waar we eerst naar de zeesluizen gaan en daarna naar de sluis in de haven. Na een portie kibbeling is het volgende doel Lisse maar wanneer we daar aankomen regent het pijpenstelen, we besluiten om een plek voor de nacht op te zoeken en komen terecht bij het Klinkenbergerplas.

Dag 5

Klinkenbergerplas-Katwijk aan zee-Leiden-Maassluis 67 km.

Het is zo waar mooi weer vandaag dus de korte broek aan en naar Katwijk aan zee.

We maken daar een korte strandwandeling, drinken een espresso bij een strandtent en wandelen over de boulevard, heerlijk dat mooie weer.

De volgende stop is Leiden, wat weer een mooie stad, we “beklimmen” de burcht, doen een stadswandelingetje en verzilveren onze kortingsbon van de postcodeloterij bij Tosti world.

We rijden verder en via Schipluiden en Maasland komen we terecht in Maassluis.

We stoppen hier voor een drankje en besluiten om hier maar te blijven.

Er zijn twee gratis camperplaatsen aan de Maas, de eerste plek waar we kijken is vol maar bij de tweede kunnen we nog net het laatste plekje bemachtigen.

We zitten buiten lekker in de zon met een prachtig uitzicht op de scheepvaart.

Na het eten drinken we buiten nog een kop koffie en dan is het gebeurd met de zon en begint het te regenen. Maar onderuit in de camper met kletterende regen op het dak is ook gezellig. 

Dag 6

Maassluis-Schiedam-Nieuwerkerk aan de IJssel-Nieuwpoort-Gorinchem-Drimmelen 115 km.

Waar we gisteren om 11 uur in het zonnetje op het strand liepen, lopen we vandaag rond dezelfde tijd in de regen in Schiedam wat overigens weer een leuke stad is.

We kopen bij de plaatselijke Turkse bakker voor onze lunch drie broodjes en een pizzapunt voor €6,75, we wanen onze even in het buitenland, wat we in de camper opeten.

Voldaan rijden we door naar Nieuwerkerk aan den IJssel waar het laagste punt van Nederland is.

Na een selfie gaan we terug naar de camper waar Karin bericht krijgt dat ze ook haar laatste tentamen positief heeft afgelegd, de propedeuse is binnen?

De reis gaat verder naar Nieuwpoort, een oud vestingstadje omringd door stadswallen en het heeft een beschermd dorpsgezicht maar wanneer we willen uitstappen begint het weer te plenzen.

Roderick loopt nog wel even snel naar buiten voor een paar foto’s.

Weer terug in de camper gaan we naar Gorinchem, ook dit is een vestingstad, het is gelukkig weer droog en we slenteren gezellig door de stad.

Op een terrasje vieren we Karin haar propedeuse met een borrel en een bittergarnituur.

Voordat we weer weggaan halen we bij de poelier een hele kip, die we op onze eindbestemming in Drimmelen lekker oppeuzelen.

Dag 7

Drimmelen – Biesbosch – Brielle – Oostvoorne 139 km.

Vandaag staat de Biesbosch in de planning, we wilden in eerste instantie een bootje huren maar vanwege het slechte weer zien we daar van af en we rijden naar Werkendam waar we naar het Biesbosch MuseumEiland gaan, we maken daar een mooie rondvaart en bezoeken daarna het museum.

Na een kop koffie gaan we naar Brielle, weer een leuk vestingstadje waar we door heen wandelen, we eten daar een ouderwetse pannenkoek en een broodje bal en we zetten de rit voort naar Oostvoorne daar lopen we naar het strand waar het druk is met kitesurfers .

Mooi om te zien hoe de surfers met deze harde wind spelen.

Na dit schouwspel gaan we naar de jachthaven waar we camper parkeren voor de nacht.

Dag 8

Oostvoorne – Maasvlakte- Stellendam – Goedereede- Bruinisse – Zierikzee 121 km.

We beginnen vandaag met een rondvaart over de Maasvlakte 1 & 2, wat een wereld van verschil met de rondvaart van gisteren.

Daarna gaan we naar Stellendam waar we bij de visafslag een broodje met verse paling eten.

De volgende stop is Goedereede, een mooi vestingsdorpje, het is onze laatste stop in Zuid- Holland.

We toeren over de Brouwersdam naar Zeeland waar we in de zon een drankje doen aan het grootste zoutwatermeer van Europa, het Grevelingermeer. 

We rijden verder en stoppen in de jachthaven van Bruinisse, we vergapen ons aan de grote plezierjachten en in de zon gaan we op zoek naar een camperplaats maar die zit daar niet, dus gaan we naar Zierikzee. 

Dag 9

Zierikzee- Neeltje Jans – Kamperland 46 km.

Wanneer we wakker worden schijnt de zon, eindelijk.

We trekken de korte broek aan en lopen van de camperplek naar Zierikzee, ook dit is weer een heel mooi vestingstadje.

We drinken een kop koffie en verkennen de stad.

We zetten de reis voort naar de Deltawerken waar we een bezoek brengen aan de Neeltje Jans, we lopen door èn over het waterverdedigingsysteem, wat een knap staaltje werk!

Daarna maken we een rondvaart over de Oosterschelde.

Hierna lopen we nog door (een)walvis expo en nemen een kijkje in het bluereef aquarium.

Wanneer we weer bij de camper zijn is de dag ook voorbij, we rijden naar Kamperland en zoeken een plekje op camperplek Zeeland in Kamperland.

Dag 10

Kamperland 0 km.

Het is mooi weer, we staan dichtbij het Veerse Meer dus we blijven hier een dagje extra staan, lekker niks doen.

Dag 11

Kamperland – Colijnsplaat – Yerseke- Vlissingen – Middelburg 110 km.

We beginnen de dag met een bezoek aan Colijnsplaat waar je een kijkje kunt nemen in de vismijn, helaas wanneer wij daar langs lopen sluiten ze net de deuren.

Dan eerst maar een kopje koffie met appeltaart.

Daarna gaan we naar de Zeelandbrug waar je vanaf onder aan de dijk een mooi droste effect hebt, nadat we dit op de foto hebben gezet rijden we verder naar Yerseke, we doen wat boodschappen bij de appie en lopen daarna door naar de haven.

Intussen begint de maag ook weer te knorren en gaan we lunchen, Roderick ziet oesters op de kaart staan dus hij heeft zijn keuze snel gemaakt.

Op naar Vlissingen, daar zit een camperplaats bij een camping vlakbij de Boulevard maar wanneer we daar aankomen is er nog maar 1 aftands plekje in de schaduw beschikbaar waar we €35 voor moeten betalen, we danken beleefd en rijden naar de volgende camping, die is vol.

Oké dan maar iets doorrijden naar een mini camping, ook vol, we stoppen nog een keer bij een boerencamping en je raadt het al, ook vol.

We besluiten om eerst maar eens wat campings te bellen voordat we verder rijden en naar drie telefoontjes en drie keer “sorry we zijn vol” besluiten we om naar Middelburg te rijden, daar zit een camperpark met 60 plaatsen en wanneer we daar aankomen is er gelukkig nog plek.

We kunnen er ook nog een was draaien, dus vanavond een schoon bedje. Karin kookt met extra veel pannen en toestanden, want we kunnen weer eens in een washok afwassen. Morgen gaan we de stad verkennen, dat kan prima met 18 graden. 

Dag 12

Middelburg – Terneuzen – Retranchement – Sluis 137 km.

Omdat we er toch zijn gaan we Middelburg bezoeken en daar krijgen we geen spijt van, wat een prachtige stad.

We gaan beide onze eigen weg, Karin shoppen en Roderick sightseeing.

Na een lekkere lunch gaan we naar Terneuzen, Roderick wil graag bij het sluizencomplex kijken maar dat viel tegen aan wat er allemaal te zien was.

Door naar Retranchement waar we de verdedigingswallen en de vestinggracht willen bekijken maar daar aangekomen komt de regen met bakken uit de hemel.

Het loopt inmiddels tegen 5 uur en we besluiten om naar een camping in sluis te rijden.

Nadat we de camper hebben neer gezet lopen we naar Sluis, het is een mooi dorpje vlakbij de Belgische grens met 2000 inwoners maar er komen daar jaarlijks zo’n 5 miljoen toeristen.

Ook staat hier Nederlands enige Belfort.

Na weer wat sightseeing laten we de honden uit op de verdedigingswallen want het blijkt dat ze die hier ook hebben ?

Dag 13

Aardenburg – Zundert – Heusden –  Waalwijk 212 km.

Onze eerste stop van vandaag is Aardenburg, het moet een van de oudste plaatsjes van Zeeland zijn. Na een korte wandeling en wat foto’s rijden we door België naar Zundert, daar is Vincent van Gogh geboren, we doen daar boodschappen bij de appie en zetten Vincent zijn huis op de foto.

Door naar Heusden, wat weer een fantastisch mooi vestingstadje is met een oude gezellige haven.

Inmiddels zijn we aan het einde van de dag en is het tijd om een camperplaats op te zoeken.

Karin vind op de campercontact app een plekje in de haven van Waalwijk maar die heeft maar twee plekken, we gokken het er op, gelukkig is er nog een plekje vrij en wat voor plek.

We staan aan de Bergsche Maas naast de koeien met uitzicht op de schepen die voorbij varen, hier houden we van!

Dag 14

Waalwijk – Oisterwijk – Oirschot – Heeze – Geldrop – Helmond  94 km. 

Het eerste bezoek van vandaag is het plaatsje Oisterwijk, een Bourgondisch dorp met een gezellig dorpsplein.

Na een kop koffie, doen we rondje dorp inclusief een wandeling over de plaatselijke markt.

Van daaruit rijden we in de regen naar Oirschot en wanneer daar na drie gemiste afslagen aankomen is het net weer droog.

Het wordt een beetje eentonig maar ook dit is weer een heel gezellig dorp met veel horeca, ook hier lopen we wat rond en eten daar een broodje.

Ons volgende doel is Heeze, daar staat een kasteel maar het is helaas niet te bezoeken, we lopen er half om heen, maken wat foto’s en rijden door naar Geldrop.

Ook daar staat een kasteel en die is wel van binnen te bezichtigen.

Het is een mooi kasteel en van de vrijwilligers krijgen we nog wat aanvullende informatie.

Hierna gaan we naar de bijhorende kinderboerderij, zintuigentuin en de Engelse landschapstuin.

Intussen is het tijd geworden om een plekje voor de nacht te zoeken en we komen terecht in Helmond, ook hier is een kasteel maar dat zien we morgen dan wel weer?

Dag 15 

Helmond – Deurne – Ommel – Grathem – Thorn – Ohé en Laak 119 km.

Het eerste wat we vandaag doen is het kasteel van Helmond bezoeken, het valt niet mee om een parkeerplaats te vinden en achteraf hadden we beter kunnen lopen vanaf de camperplaats, maar ja dat is iets met een koe en kont.

We rijden door naar Deurne, daar zit de Ossenbeemd en volgens ons boek “Nederland voor nop” hebben ze daar ook  een vleermuizenburcht. Wanneer we daar zijn zit er een soort van kinderboerderij en iets van een natuurtuin, heel leuk om te zien maar geen vleermuizen.

We vragen nog een van de medewerkers maar die weet van niks, nou moeten we er wel bij vertellen dat de gids uit 2003 komt?

Ook staan er nog twee kastelen in Deurne, een “groot” en een “klein” kasteel.

Het grote kasteel is een ruïne en het kleine kasteel is niet geopend voor bezoekers, maar beide zijn ze zeer mooi.

Op naar Ommel, dat is een bedevaartsplaats en we brengen een bezoek aan de “Onze Lieve Vrouwekerk”. We maken een tussenstop bij een benzinepomp waar voorzieningen zijn voor campers, met een lege vuilwatertank, een schone wc en een volle watertank gaan we naar Grathem, Limburg.

Misschien niet zo heel verrassend maar ook hier staat een kasteel, helaas is deze ook niet geopend voor bezoekers.

Op naar het witte stadje Thorn, een historisch en toeristisch stadje gevuld met witte huizen.

We dwalen daar wat rond en daarna besluiten om een camperplek op te zoeken, we willen naar de jachthaven van Ohé en Laak maar Roderick tikt het niet goed in op de navigatie en we komen terecht in Roermond, dan daar maar naar de jachthaven maar wanneer we daar aankomen blijkt die vol te zijn.

Terug naar Ohé en Laak, achteraf blijkt dit zeer goed uit te pakken, we staan op een prachtig plekje aan het water, morgen wordt het mooi weer dus we blijven hier een extra dagje.

Dag 16

Ohé en Laak 0 km.

Vandaag een dagje niks doen, behalve een bezoekje aan de bakker. Volgens de mijnheer bij de receptie is de bakker in het dorpje 700 meter verderop dus kan Roderick daar mooi even heen lopen met de honden. Het dorpje is inderdaad 700 meter lopen maar de bakker zit aan het einde van het dorpje, dat valt dan wel tegen met slippers onder je voeten, maar goed hij komt weer terug met brood en gebak.

Op wat zwemmen na was dat dan wel weer de nodigde beweging voor vandaag, morgen weer verder.

Dag 17

Ohé en Laak 0 km.

Niets is zo veranderlijk als de mens, het is nog steeds mooi weer, we blijven nog 1 dagje en eten pannenkoeken ??

Dag 18

Ohé en Laak – Roosteren – Susteren – Born – Bunde – Maastricht 121 km.

Na 2 dagen niks doen zijn we on the move, de eerste stop is in Roosteren waar we boodschappen doen en halen warme broodjes en wat lekkers voor onderweg.

Nadat we in de camper de broodjes hebben opgepeuzeld rijden we naar Susteren, dit dorpje ligt op het smalste stuk van Nederland.

Daarna gaan we een klein stukje door Duitsland, waar we in het meest westerlijk  deel van dit land komen, naar Born waar een kasteel ruïne is en in de kasteeltuin zit een kleinschalige dierentuin.

Het is een leuke dierentuin met niet de standaard dieren.

Na een paar uurtjes rond dwalen vertrekken we naar Bunde, daar begint de mergellandroute.

Het is wel een leuke route maar Roderick is niet tevreden, alle leuke dingen die hij wil zien komen we niet langs.

Na het plaatsje Mesch, het eerste bevrijde plaatsje in WO2, stoppen we voor een kop koffie en om een andere route uit te zoeken.

We zitten lekker in het zonnetje en net op het moment dat we weer verder willen rijden stopt er een auto, het zijn de oom en tante, Marjan & Geert,  van Angie die daar toevallig een autoroute doen, heel apart.

Na een half uurtje kletsen nemen we afscheid en wijken van de route af richting Geulhem.

Wanneer we net rijden beseffen we ons dat het al vijf uur is geweest en we proberen een plekje voor de nacht te zoeken.

Na diverse doodlopende bospaadjes en lelijke parkeerplaatsen stoppen we onze zoektocht en rijden naar een plekje die op een besloten FB pagina staat in Maastricht, ook geen mooie plek maar het is wel goed zo.

Dag 18 Deel 2

Maastricht – Maastricht 5 km. 

Tijdens het eten kwam de handhaving langs en deelde ons mee dat we hier niet mogen overnachten en werden verwezen naar een officiële camperplaats verderop.

Dag 19 

Maastricht – Margraten – Gulpen – Chateau Neubourg – Wijlre – Vaals – Kelmis (België) 70 km.

Wanneer we wakker zijn en koffie willen zetten blijkt het gas op te zijn, een slechte start van de morgen ?

We rijden via een benzinepomp richting Margraten en stoppen onderweg voor een kop koffie en een broodje op een mooi plekje. In Margraten is de Amerikaanse begraafplaats van hun tweede Wereldoorlog slachtoffers.

Zeer indrukwekkend om dit te zien.

Intussen is het stralend mooi weer en in het zonnetje rijden we naar Gulpen, waar we wat drinken bij het proeflokaal van Gulpener.

Op naar Chateau Neubourg, het is bijna een ruïne maar wel mooi om te zien, via een tussenstop bij het kasteel in Waalre rijden we binnendoor een prachtig mooie route naar Vaals, het lijkt wel of we in het buitenland op vakantie zijn, waar we uiteraard het hoogste punt van Nederland en het drielandenpunt vastleggen op camera.

We eten daar nog een patatje zuurvlees en Roderick drinkt een lekkere drielanden biertje.

We besluiten dat het mooi geweest is voor vandaag en zien in de app dat er in België een gratis camperplaats is, een kwartier later staan we er, toch nog een dagje in het buitenland.

Dag 20

Kelmis (België) – Hoensbroek – Steyl – Baarlo  127 km.

Vandaag willen we binnendoor naar Arcen, best wel veel kilometers maar als de route net zo mooi is als gisteren dan is dat geen straf. 

Het eerste wat op de planning staat is Hoensbroek, onderweg vinden we nog een mooi uitzichtplekje om koffie te drinken.

In Hoensbroek doen we eerst nog wat boodschappen en daarna bezoeken we het kasteel.

Door naar Arcen maar de route valt ontzettend tegen, we komen zelfs nog door een saai stukje Duitsland, zelfs zo saai dat Karin onderweg in slaap valt.

Wanneer we dichter bij de Maas komen word het wel weer mooier en we stoppen in Steyl, wat klein-Vaticaan genoemd word.

We drinken wat op een terrasje en besluiten dat we op zoek gaan naar een camperplaats en komen terecht in Baarlo.

Dag 21 

Baarlo – Broekhuizen – Well 82 km.

Eerst even terug naar gisteravond, wanneer we na het eten koffie zitten te drinken komt er een mede-camperaar naar ons toe en verteld ons dat hij onze verhalen op Facebook volgt en het leuk vind om te lezen, daar zijn we best wel een beetje trots op. Ook leuk om te horen hoe we op verschillende manieren het camperen beleven.

Na de koffie besluit Roderick om nog even met Cody naar de uitkijktoren te lopen, een dik uur later en met wat foto’s van een kasteel en het uitzicht is hij terug.

Vandaag is onze eerste stop in Baarlo bij een ander kasteel en daar voeren we ook de hertjes met appels die we uit de bomen plukken.

We volgen de Maas naar Broekhuizen waar we een espresso drinken en nemen het pontje naar Arcen.

Van daaruit rijden we naar Well waar we maar weer eens een kasteel bekijken.

Wanneer we dat gedaan hebben vinden we het wel mooi geweest voor vandaag.

Het is mooi weer en we hebben deze vakantie nog niet gebarbequed, via de Jumbo rijden we naar onze camperplaats in Well. Een mooie plek midden in het bos, aan een natuur-zwemvijver. En het is een warme avond, we kunnen lekker lang voor de camper zitten. 

Dag 22

Well – Wellerlooi – Gennep – Mook – Beek en Ubbergen – Huissen 110 km.

Door een reactie krijgen we een tip om de uitkijktoren te bezoeken, Roderick en uitkijktorens is wel een dingetje dus dat doen we als eerste vandaag. Volgens ons hebben we niet de goede toren maar het uitzicht is er niet minder om.

Via een mooie binnendoor route komen we terecht in Gennep.

We doen daar boodschappen en drinken er een kop koffie. 

Op naar Mook, daar willen we naar de Mookerschans, daar moet je een prachtig uitzicht hebben over de Maasvallei maar wanneer we de camper parkeren begint het te regenen, jammer.

We drinken daar onder een boom nog wel een kop koffie en Karin vindt weer een nieuw vriendje ?

Door naar de dassen crèche in Beek en Ubbergen maar die is dicht.

De dag loopt inmiddels op zijn einde en we rijden in de regen naar de camperplaats in Huissen waar de zon schijnt.

Aangezien het onze laatste vakantie avond is leggen we al ons kleingeld bij elkaar om uit eten te gaan in het stadje.

We eten lekker en we buiken uit in de camper, morgen uitslapen en kalm aan naar Borger.

Dag 23

Huissen – Borger 165 km.

De vakantie zit er weer op en we hebben 2223 km gereden.

Kort samengevat: Het was een leuke vakantie met typisch Nederlands weer.

Zeeland vonden we veel te druk en Limburg heel mooi. 

Onze gereden route staat op https://www.polarsteps.com/RoderickVeuger/3556406-rondje-nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =