post

Onze 1e kennismaking met Geocaching is op een camperweekend wat wij georganiseerd hebben via het camperforum bij bierbrouwerij  LaChouffe in België.

Geocaching blijkt een populaire vrijetijdsbesteding te zijn onder de camperaars.

Maar wat is geocaching?  Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten, het precieze verhaal lees je hier.

Nadat we zonder account daar gezamenlijk een cache vinden, maken we terug in Nederland een account aan; we zijn Rolling Kaatje en onze eerste officiële cache vinden we op 10 maart 2009.

In het begin zijn we best fanatiek, we worden premiumlid en gebruiken het cachen voor fietsroutes en wandeltochten, ook is het een mooie manier om onbekende steden te ontdekken.

Het gaat zelfs zo ver dat we zelf ook caches gaan plaatsen, op een gegeven moment hadden we 17 caches in onderhoud. Door omstandigheden zijn het er nu zijn het er nog 5.

Na een paar jaar is het fanatisme wat minder, eigenlijk doen we het bijna helemaal niet meer maar wat we wel proberen is om in elk land waar we zijn een cache te vinden.

We zitten nu op ongeveer *20 landen, daar zitten ook 3 landen (Servië, Ierland en Bulgarije) bij die Roderick alleen gedaan heeft tijdens vriendenweekenden.

Maar we missen ook 3 landen (andorra, Italië en Bosnië) omdat we dat vergeten waren of niet konden vinden.

Ons totaal aantal gevonden caches staat op moment van schrijven op 210.

* Intussen zitten we op 26 landen, waaronder Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =