post

We lopen al langer met het idee om een keer met ons drieën met de camper naar Disneyland Parijs te gaan en in 2011 is het dan zo ver.

We gaan in totaal 9 dagen, 5 dagen trekken we uit voor het park, 2 dagen Parijs, 1 dag voor een bezoek aan het grote shoppingmall wat er vlakbij is en 1 dag voor het reizen.

We openen een topic in het Camperforum en krijgen daar ontzettend veel informatie, tips en trucs.

De belangrijkste die we kregen noemen we even.

* Koop een Jaarkaart, want dat is goedkoper wanneer je meerdere dagen gaat, je krijgt op veel dingen 10% korting en het parkeren met de camper is gratis.

* Wanneer je samen met een jaarkaarthouder een jaarkaart koopt, krijg je 10% korting op je kaarten.

* Neem fietsen mee, ondanks dat je dicht bij de ingang staat is het nog steeds een flink stuk lopen.

Dag 1 Borger – Wormer – Parijs.

Dinsdag 23 augustus om 19 uur vertrekken we, de eerste stop is Wormer waar we Angie oppikken.

Tegen 5 uur ’s morgens zijn we bij het park, alleen kunnen we de parkeerplaats niet vinden maar na een half uurtje rondjes rijden komen we uiteindelijk toch bij de slagbomen terecht, we staan als zesde in de rij.

Dag 2

Na een korte nachtrust rijden we om half 10 de parkeerplaats op en kijken op van het grote aantal campers wat daar al staat, we zijn zelf ergens achter aan gaan staan, vlakbij de rotonde richting bus standplaats.

Karin had van te voren er nog goed over nagedacht hoe we comfortabel met 3 man in de camper kunnen leven en slapen zonder elke keer de de dinette te moeten ombouwen en het resultaat mocht er zijn.

Wanneer dit klaar is pakken we de fiets en gaan naar het park waar we hadden afgesproken met Paul die we via het Disneyforum hadden “ontmoet”.
Nadat we 3 dagkaarten voor 2 parken hebben gekocht gaan we met hem naar de abonnementenbalie om daar via hem de gekochte kaarten te upgraden met 10% korting naar jaarkaarten, iets waar hij geheel belangeloos aan mee werkt.

Het avontuur kan beginnen. 

Onze start is in Fantasyland, waar net een show begint waar de kinderen mogen dansen met Disney figuren.

Deze dag doen we de meeste dingen die mogelijk zijn, we vinden Pinokkio, Sneeuwwitje en uiteraard “It’s a small world” helemaal leuk.

De Carrousel en Dombo slaan we over en Peter Pan ook want daar was het te druk.

Waar we vanop kijken zijn de prijzen:
Frisdrankjes, broodjes, bier en koffie vinden we aardig aan de prijs.
Het voordeel is wel dat wanneer je bij een snackwagentje besteld, je een bonnetje krijgt voor een gratis drankje bij een andere horecagelegenheid en wanneer je apart besteld krijg je bij iedere bestelling een bonnetje.

’s avonds gaan we terug naar de camper om daar te eten, na het eten gaan we weer naar het park om de avondparade te kijken, met als afsluiting een fantastisch mooi vuurwerk. Alleen waren we de videocamera vergeten dus dit moeten we nog een keer over doen 😉

Dag 3

Deze dag bezoeken we de Walt Disney studio’s.

We doen de studio tram tour, gaan in Armageddon, kijken de de theatershow CinéMagique, gaan naar Stich live, bezoeken de live show Animagique , gaan naar de Art of Disney animation en de stuntshow Moteurs.
Ook gaat Roderick nog in de Tower of Terror helaas durven Angie en Karin daar niet in.
De afsluitende parade was ook in dit gedeelte mooi om te zien.

We eten deze dag bij het all you can eat restaurant, waar we met onze jaarkaart 10% korting krijgen.

Wanneer we na het eten terug lopen zien we nog een leuke show op het Central Plaza, na de show lopen we via tig souvenirwinkels naar de fietsen.

Dag 4

Ondanks dat het regent stappen we vandaag op de fiets, echter gaan we nu niet naar het park maar naar Disney Val d’Europe shopping centre, een mega groot winkelcentrum met alles er op en aan en dat op zo’n 20 minuten fietsen van het park.
We vermaken ons hier de hele dag en sluiten we die af bij de chinees.

Dag 5

Het is zaterdag, we zijn nog maar heel kort in het park maar vinden het er veel te druk.

We verlaten het park en gaan naar het station, we kopen drie twee dagenkaarten en pakken de trein naar Parijs.

Na wat vragen in de trein stappen we uit bij de de Arc de Triomph.

Het eerste wat we doen is iets wat iedereen ons afraadde namelijk een kop koffie drinken op een terras op het Champs-Élysées, behoorlijk wat Euro’s armer maar een ervaring rijker gaan we een broodje hamburger eten bij de Quick op de Champs-elysées en stappen daarna in de metro op zoek naar de Eiffeltoren.

Uiteraard vinden we die zonder problemen 😉

Omdat we de volgende dag toch weer naar Parijs willen besluiten we om vandaag niet de Eiffeltoren te beklimmen maar een rondvaart te doen.
Terug gekomen op het park hebben we ons laten bedienen door rolschaatsende obers in het Amerikaans restaurant Annette’s Diner.

Dag 6

Vandaag gaan we weer met de trein naar Parijs, de plannen: de Notre-Dame, het Louvre en natuurlijk de Eiffeltoren beklimmen.
Na eerst een starbuckje genuttigd te hebben in Parijs lopen we richting de Notre-Dame waar we tussen de duiven wat drinken.

Na de Notre-Dame aan de buitenkant te hebben bewonderd lopen we via de boeken, vogeltjes en bloemenmarkt door naar het Louvre waar we uiteraard met de Mona Lisa op de foto gaan.

Wanneer we het Louvre uitkomen gaan we in het park nog even genieten van het zonnetje.

Naar daar lekker gelegen te hebben gaan we te voet verder naar de Eiffeltoren, onderweg eten we net buiten het centrum in een buurtafé, uiteraard gaat Roderick voor de Franse specialiteit, steak tartaar. 

Na nog een koffietussenstop komen via het legerschool/museum aan bij de Eiffeltoren, we hadden gehoord dat het ’s avonds rustiger is om omhoog te gaan maar niets is minder waar en pas na anderhalf uur wachten kunnen we naar boven, maar het was meer dan de moeite waard.

Dag 7

Vandaag is Frontierland aan de beurt, we doen het Spookhuis, Big Thunder Mountain en de Riverboat. Angie komt nog 2 jongere kinderen tegen die wel in de Tower of Terror gaan en besluit dan maar zelf ook te gaan, ze vond het fantastisch.
Deze avond eten we in de camper en gaan we ’s avonds met drankjes, stoeltjes en videocamera terug voor de optocht.

Dag 8

De laatste volle dag Disney is helaas aangebroken, op het programma staat nog Nemo en Space Mountain.
We staan om 10 uur voor de poort en om 5 over 10 staan we bij Nemo in de rij waar dan al 80 minuten wachttijd op de klok staat, we besluiten om te wachten en dat was zeker de moeite waard.

Daarna gaan we naar Spacemountain waar de wachttijd op 10 minuten staat en binnen no time staan we beneden naast de karretjes maar dan gebeuren er wat vreemde dingen en rijd die niet in eens meer vanwege technische problemen. 

Aangezien we deze nog wel heel graag willen doen gaan we later op de dag weer in de rij staan en na een hele lange wachttijd is het alsnog gelukt.


Hierna doet Roderick in zijn eentje nog de vluchtsimulator en loggen we samen nog een cache.

Rond half 7 gaan we weer naar het all you can eat restaurant, maar nu het Agrabah café.
Na het eten slenteren we langzaam door Mainstreet richting Disneyvillage waar we op ons gemak koffie drinken en alle winkeltjes even bekijken, terug bij de camper bekijken voor de laatste keer het vuurwerk
.

Dag 9

De laatste dag is aangebroken, het is gebeurt met de pret.

Voordat we gaan rijden doen we nog een Amerikaans ontbijt bij Annette’s diner, drinken nog een laatste kop koffie bij Starbucks en gaat Roderick nog in de luchtballon om de laatste foto’s te maken.

Na het lozen van de vuilwatertank en het toilet rijden we rond 13 uur van het terrein af, om ongeveer half 11 arriveren wij in Wormer en rond 2 uur is borger ook bereikt.

Wat een fantastisch uitje was dit!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =