post

Zodra we horen dat de FC dit jaar weer naar Rolde komt voor een oefenwedstrijd tegen Emmen pakken we de agenda en zetten een rood kruis bij deze dag want onze tour de Roulé van vorig jaar smaakt naar meer.

Zoals gewoonlijk draait Wouter het programma in elkaar en dit jaar bepaald de dobbelsteen onze route, de kortste route is 32,4 km en de langste is 55.3 km.

Wanneer we allemaal bij Willem aan de koffie zitten bepaald de eerste dobbelronde wie de dobbelmaster van vandaag wordt, die eer wordt toebedeeld aan diegene die het laagst gooit en dat is wouter met een 1.

Vol spanning gooit Wouter weer voor de te fietsen route, hij gooit weer een 1, dat wordt dus de Popkenroute van 47.8 km.

Om 10 over 10 stappen we op de fiets richting onze eerste tussenstop, de wilde kers in Eeserveen.

Van daaruit fietsen we naar Café Popken in Ekehaar, na het bestellen van een halve liter en een bittergarnituur pakt Wouter de dobbelsteen er weer bij, deze worp bepaald het aantal te nuttigen consumpties, dit keer gooit hij een 6. Dat zijn veel drankjes maar het geluk is ook met ons, tegen de tijd dat we het aantal gehaald hebben is het ook gestopt met regenen.

Tijd om weer op de fiets te stappen en om kwart over twee komen we aan in Rolde.

Doordat we best laat zijn is het lastig voetbal kijken maar zoals een bekende voetballer al eens zei; elk nadeel heeft zijn voordeel, we zitten daardoor heerlijk aan een picknicktafel in de zon.

De wedstrijd eindigt in 1-1 en na nog een paar drankjes en de uitslag van de verloting gaan we weer fietsen, ook dit jaar eindigen we weer in Drouwen bij Eetcafé Alinghoek

We eten weer geweldig en met een volle buik en glimlach op het gezicht zijn we iets over 10 uur weer in Borger, het waren 12 mooie en gezellige uren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 1 =