snor

Ja hoor! Langzaam beginnen de mannen zichtbaar uit te komen voor het goede doel. Langzaam en bij sommigen iets sneller, zijn er wat snorren zichtbaar. Movember! De maand waarin je als man je snor kan laten staan en daarmee laat zien dat je prostaatkanker onder de aandacht wilt houden. alle schaamte en taboes opzij en allert blijven willen ze daarmee aangeven. Wat goed! Het is een wereldwijde actie en een aantal Australische mannen waren geïnspireerd door de vrouwen die ieder jaar een ‘borstkanker awareness actie’ houden.

Dat is het positieve gedeelte. Er is namelijk een klein stukje, laten we zeggen, een klein snorretje wat ik minder geslaagd vind. Die van m’n eigen vent! Hij is niet geboren voor een snor. Eigenlijk zeg ik hiermee dat het ‘m gewoon niet staat! Stiekem hoop ik steeds dat de mensen van de gezellige begroetingen en korte conversaties op de hoogte zijn van deze actie. Het leeft niet zo als ik zou willen namelijk. Vorige week zag ik al iemand driftig ‘Movember’ corrigeren in een tweet van de plaatselijke kapper, “Het is ‘November’ meneer de kapper!” Ach ja. Het zei zo.

Toch ben ik trots op Ro dat hij zich op deze manier inzet. Sowieso is ‘het goede doel’ bij ons meer gaan leven. Een paar weken geleden al bij de FC voor de verstandelijk gehandicapten, Ro die de 4-mijl zou lopen voor het revalidatiefonds, ik liep deze week met de collectebus voor NSGK en Ro gaf zich mede door Geer en Goor op als vrijwilliger voor het ouderenfonds. Niet eens om de grappen en grollen, maar we werden geraakt door de ouderen die op tv waren. Soms zo eenzaam. Ro zei meteen dat hij daar iets mee wilde doen. Heel goed natuurlijk! Helaas gaat de TVactie ‘Sta op tegen kanker’ niet door op de 20e november, anders hadden we daar ook nog in het belpanel gezeten. Maar de reden daarvoor komt door de grote actie voor de Filipijnen en dat is meer dan logisch. De TVactie tegen kanker wordt verplaatst.

Dus zo werd November voor ons een ‘goede doelen maand’! En dat is best fijn eigenlijk. Het houdt je blik open naar de wereld om je heen en niet alleen de focus op je eigen sores en beslommeringen. Ik raad het iedereen aan. Het heeft alleen maar plussen!

One thought on “Movember

  1. ….Een erg motiverende blog!….

    Wel wil ik nog even zeggen dat ik denk ik dan toch de enige ben die de snor van Ro wel leuk vind!… 😉
    Komt misschien ook wel doordat ik gewend ben aan een snor/baardman!… 😉

    Liefsss,mams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − acht =