Hoe dan ook komt er een moment dat Ro weer moet gaan lopen. Dat moment was eergisteren. Een tikje teleurgesteld door het feit dat meneer nu weer zelf koffie moet halen en de vaatwasser kan vullen, liet hij zich toch met een brede glimlach het ziekenhuis uit rijden. De laatste gang in de rolstoel, nog even dan.

Zijn brandwond is er één uit het boekje, keurig op schema en niet langer aanwezig dan nodig. Vanaf het laatste ziekenhuisbezoek zijn we gaan zwachtelen om de bloedvaatjes de kans te geven zichzelf te repareren en de pijn te verzachten. Leuk om te zien was het wit worden van de rode vlek als Ro z’n voet omhoog gehouden werd, je ziet dus meteen wat hooghouden voor je doet, want bij het afhangen is de plek ook in een mum van tijd weer paars! Goed lesje…

We hebben de rolstoel wel meegenomen naar Borger, je weet maar nooit, toch staat hij sinds eergisteren werkeloos in de gang. Goed teken dus. Ro gaat met de dag vooruit. Wel heeft hij door het scheve lopen, last van de nek en dat ziet er dan weer iets minder flexibel uit. Maar al met al geen reden voor de rolstoel, die brengen we volgende week weer terug. Al hebben we er wel veel lol mee gehad. Vooral toen we samen met rolstoel en twee honden, teveel boodschappen gingen doen in het dorp. Ik heb hem twee keer bijna uit de stoel gekieperd! De eerste keer was een aanloop op een opritje in de Bruna met aan het einde van het opritje een drempel. Je kan je er iets bij voorstellen denk ik. De tweede was een enthousiaste zwaai van mij naar kennis in auto waarbij je dus nog maar met één hand stuurt. Een stoeprandje was het gevolg. Gelukkig leer je van dit soort momentjes en is het daarna prima gegaan. Ik was alleen kapot toen we thuis kwamen, dat is wel wat hoor, dat duwen. Dat hoeft dus niet meer. Ook de dagelijkse prikjes tegen trombose zijn verleden tijd. Dat wat overblijft is het zwachtelen met een vet gaasje eronder. Eigenlijk moet Ro dat zelf kunnen doen, maar ach…..hij wil niet en kan niet;) Dan doe ik dat toch….

Dus eigenlijk gaat het met Ro en dus ook met mij, prima! Hieronder nog een paar (schokkende) foto’s. U bent gewaarschuwd;)

20131019-012316.jpg

1)Enorme blaar! (Na de eerste pijn, bijna geen pijn)

20131019-012331.jpg

2)Onrustig en nat (Zeer pijnlijk en in de rolstoel)

20131019-012342.jpg

3)Mooi droog en herstellende (Afnemende pijn en rolstoelvrij)

 

One thought on “Hoe is het nu met Ro?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 1 =