Wat een tijd!
Dit jaar wordt ik 40! Tijd voor de balans, niet bewust, het gaat vanzelf.

Het afgelopen jaar is het vrij stabiel in ons leventje en dat geeft meteen veel vragen, want de stabiliteit is niet zonder zorgen. Ik wil iets anders, meer met m’n leven doen. In december neem ik een drastisch besluit, ik stop in het restaurant. Ik ga doen wat ik altijd gewild heb en onbewust altijd doe. Jeugdwerk en alles wat daarbij komt kijken. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet, en het enige wat tegenzit, is het tijdstip wat ik heb uitgezocht. Vlak voor kerst. Je raadt het al, tot na oud en nieuw moet je geduld hebben. En geduld heb ik veel, maar dit soort dingen geven me de stressbibbers. Kom op! Willen jullie me of niet?!

Natuurlijk is dat niet realistisch en natuurlijk snap ik dat ik geduld moet hebben. Helemaal met mijn CV, ik moet mezelf verkopen terwijl ik weet dat ik de geschikte kandidaat ben, op papier is dat niet echt terug te zien. in 1989 haalde ik een diploma die niet meer bestaat maar gelijk staat aan SPW-4….weten ze dat wel? En nemen ze de tussenliggende levenservaring mee in een besluit? Zien ze wel wat ik allemaal heb gedaan voor jongeren de afgelopen tien jaar?

Een tip als je een sollicitatiebrief schrijft is om het kort en bondig te houden, nieuwsgierigheid kweken. Maar ik wil zoveel zeggen om ze zover te krijgen dat ze me willen spreken. Je hoort het al…onzekerheid ten top! Nu wacht ik af en hoop dat ik ergens de kans krijg mijn kwaliteiten te laten zien. Ik wil zoveel doen voor de jongeren, weet ook wat ik bereikt heb met ‘Catootje en Jeroen’. M’n handen jeuken.

Er zijn er acht de deur uit lieve mensen. Acht sollicitatiebrieven waarvan vier ‘open’. Maar ik heb nog meer in petto….daar vertel ik nog over, als de baan niet naar mij komt, maak ik er zelf wel één. Volgende week de eerste gesprekken en ik zal er alles aan doen om met volle overtuiging te zorgen dat ‘ze’ daar een gemiste doelgroep in zien. Beetje vaag, maar dat mag ook. Dat is mijn verrassing voor 2012!

Ik heb er zin in! Dit wordt mijn jaar….ons jaar!

Voor blogs over Catootje en Jeroen kun je de namen invoeren bij ‘zoek’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vijf =