Aangezien Karin niet altijd meer de tijd neemt of heeft voor een verslag, deze keer een verslag van mij, Roderick.

Dinsdagavond 19 uur zijn we vertrokken en na onderweg Angie te hebben opgepikt in Wormer begon de lange reis naar Parijs.
In de buurt van de parkeerplaats gaf de navigatie aan,”bestemming bereikt” maar we konden alleen maar de parkeerplaats zien en niet oprijden :?
Na nog een half uurtje rond rijden kwamen we rond kwart voor 6 bij de slagbomen aan waar nog een stuk of 5 campers stonden.
Na een korte nachtrust reden we om half 10 de parkeerplaats op en waren verrast door het grote aantal campers wat daar al stond.
We zijn zelf ergens achter aan gaan staan, vlakbij de rotonde richting busstandplaats.

Het viel ons ook op dat er wel heel veel alkoven bij waren maar dat is natuurlijk ook wel logisch want het zijn natuurlijk veel gezinnen maar achteraf blijkt ook dat er veel huurcampers staan.
Nadat we Angie haar slaapkamer hadden ingericht zodat we de dinette konden laten staan hebben we de fietsen gepakt (dit was een tip van Monroe en is ontzettend goed bevallen) en zijn we naar het park gefietst waar we hadden afgesproken met Paul die we via het disneyforum hadden “ontmoet”.

Nadat we 3 dagkaarten voor 2 parken hadden gekocht gingen we naar de abonnementenbalie om via hem 10% korting te krijgen op onze kaarten,waar hij geheel belangeloos aan meewerkt :bow:
En toen kon het avontuur beginnen :D
Onze start was in Fantasyland, waar we gelijk binnen kwamen met een show waar de kinderen mochten dansen met wat Disneyfiguren. Daar hebben we die dag toch wel de meeste dingen gedaan die mogelijk waren alleen Peter pan was te druk en de Carrousel en Dombo hebben we overgeslagen.
We vonden Pinokkio, Sneeuwwitje en uiteraard “Its a small world” helemaal leuk .:D
Waar we wel van schrokken waren de prijzen:
frisdrankjes, broodjes, bier en koffie vonden we wel aardig aan de prijs.
Het voordeel was wel dat wanneer je bij een snackwagentje bestelde je een bonnetje kreeg voor een gratis drankje bij een andere horecagelegenheid, we kwamen er te laat achter dat je apart bestelde je ook bij iedere bestelling zo’n bonnetje kreeg.
’s Avonds zijn we terug gegaan naar de camper en hebben daar gegeten.
Na het eten zijn we terug gegaan naar het park en hebben daar de avondparade gekeken, wat was dat mooi om te zien! :bow: We waren alleen de videocamera vergeten dus we hadden toen al besloten om later die week weer heen te gaan.
Als afsluiting was er ook nog een fantastisch mooi vuurwerk :D

De volgende dag hebben we Walt disney studio’s bezocht.
Wat ik erg leuk vonden was de tower of terror, Angie durfde daar niet in.
Waar we ook ontzettend van genoten hebben was de Studio tram tour, Armageddon, Cinemagique, Stich live, Animagique, Art of Disney animation en Moteurs. Ook de parade was daar heel mooi.
Die avond hebben we gegeten in een onbeperkt eten buffetrestaurant waar we dan wel 10% korting kregen met onze jaarkaart :D
Na het eten was er nog een leuke show op Central plaza waarnaar we via -tig souvenierwinkels richting uitgang zijn gelopen.
Dag 3 regende het zijn we op de fiets naar het winkelcentrum in Val d’Europe gegaan.
Ook dat was een belevenis op zich, wat groot en wat veel winkels :roll:
Die dag daar hebben we afgesloten bij de chinees. Terug bij het park hebben we heerlijke en betaalbare koffie gedronken bij starbucks in disneyvillage.

De 4e dag, Zaterdag, waren we nog maar heel kort in het park toen we er achter kwamen dat het wel heel erg druk was.Dus op naar het station, drie 2-dagenkaarten gekocht en op naar Parijs.
Na wat vragen in de trein stapten we bij de Arc de Triomph uit. Na een veels te duur kopje koffie en een broodje hamburger bij de Quick op de champs-elysées zijn we op de metro gestapt op zoek naar de Eiffeltoren.

Omdat we de volgende dag toch weer naar parijs wilden en het om het uur met bakken uit de lucht kwam, besloten we om af te sluiten met een rondvaart en terug te gaan.
Terug gekomen op het park hebben we ons laten bedienen door rolschaatende obers in Anette’s Dinner.

Dag 5 stond weer in het teken van Parijs met als belangrijkste doelen: de Notre dam, het Louvre en natuurlijk de Eiffeltoren die we willen beklimmen.
Na eerst weer een starbuckje genuttigd te hebben in Parijs liepen we richting de Notre dam waar we heerlijk tussen de duiven wat gedronken hebben. Na de Notre dam aan de buitenkant hebben bewonderd zijn we via de boeken- ,vogeltjes- en bloemenmarkt doorgelopen naar het Louvre waar we uiteraard met de Mona lisa op de foto zijn gegaan.
Aangezien we vrij laat daar waren hadden we niet veel tijd om meer te zien. :|
We hebben daar nog wel heerlijk in het park in de zon gelegen. 8)
Na daar lekker gelegen te hebben gingen we te voet verder naar de Eiffeltoren, onderweg buiten het centrum even lekker goedkoop gegeten, ik uiteraard de rauwe tartaar. :P
Na nog een koffietussenstop kwamen via het legerschool/museum aan bij de Eiffeltoren.
We hadden ons laten vertellen dat het ’s avonds rustiger is om omhoog te gaan maar niets was minder waar en na anderhalf uur(!)waren we boven. :?
Maar dat was natuurlijk meer dan de moeite waard. :D

De 6e dag stond weer in het teken van Eurodisney.
We wilden beginnen bij Nemo maar die was nog steeds te druk dus op naar Aerosmith en ook die vonden Angie en ik geweldig.
Daarna een poos rond gedwaald in Adventure island ,”geluncht” bij Buzz lightyear, en de optocht bekeken in Walt disney studio’s.
Ook hebben we Peter pan nog gedaan maar die viel ons wat tegen.
Terug bij de camper is het water op maar ik heb geen zin om naar de kraan te rijden.
we besluiten om maar wat grote flessen water in de winkel te kopen en die in de watertank te gooien.
Daarna hebben we lekker macaroni gegeten.

Dag 7 staat in het teken van Frontier.
We doen het Spookhuis, Big thunder mountain en de Riverboat.

We hebben “geluncht” bij buzz lightyear.
Angie komt nog 2 jongere kinderen tegen die wel in de Tower of terror gaan en besluit dan zelf ook te gaan en ze vond het gelukkig wel leuk.
Die avond eten we in de camper en gaan we ’s avonds met drankjes, stoeljes en videocamera terug voor de optocht.

Dag 8.
Het einde nadert langzaam maar zeker.
Op het programma staat sws Nemo en Spacemountain.
We staan om 10 uur voor de poort en om 5 over 10 staan we bij Nemo in de rij waar dan al 80 minuten wachttijd op de klok staat! :shock:
Maar we besluiten om te wachten en het was zeker de moeite waard.
Daarna richting Spacemountain waar de wachttijd op 10 minuten staat, binnen no time staan we beneden naast de karretjes :D
Dan gebeuren er wat vreemde dingen en rijd die niet meer, technische problemen. :evil:
Later op de dag, met veel meer wachttijd, is het alsnog gelukt.
Later op de dag heb ik in mijn eentje nog de vluchtsimulator gedaan.
En ook hebben we nog een cache gelogd.

Rond half 7 gaan we weer onbeperkt buffetten, maar nu de Agrabah cafe.
Omdat we alles gedaan hebben slenteren we langzaam door Mainstreet richting Disneyvillage waar we op ons gemak koffie drinken en allle winkeltjes even bekijken.
Bij de camper bekijken we voor de laatste keer het vuurwerk.

Dag 9.
Het is gebeurd met de pret.
We gaan nog even een Amerikaans onbijt doen bij Annette’s dinner, drinken nog een laatste kop koffie bij Starbucks en ik ga nog even de luchtballon in om naar het camperterrein te kijken. Na het lozen van de vuilwatertank en het toilet rijden we rond 13 uur daar weg.

Om ongeveer half 11 arriveren wij in Wormer en rond 2 uur is Borger ook bereikt.

Het was Super!

Groet, Roderick

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =