Altijd spannend, een vervolgverhaal. Alleen is de spanning hier niet van toepassing en er was al evenmin een cliffhanger bij de vorige log te vinden. Maar een tweede deel is er wel.

Wij bleven dus nog een paar dagen in Arcen. Dat was nog niet helemaal zeker, maar alle mogelijkheden bij elkaar opgeteld was er nog activiteitenmateriaal voor weken! Dus….we bleven.

Toen we Zondag iedereen hadden uitgezwaaid voelden we nog volop energie en de zon stond hoog aan de hemel. Op de fiets en cachen!  Een leuke fietscache die onze camperburen de dag ervoor hadden gefietst. Het is eigenlijk een rondje om Arcen en mijn richtingsgevoel begon wat grotere vormen aan te nemen. Dit als hint naar het selecte groepje dat afgelopen zaterdag blindelings achter mij aanfietste op de terugweg naar de camping en daardoor allemaal een half uur te lang op de fiets zaten. En ik maar volhouden dat op die manier het ijsje er weer afgefietst werd.

In elk geval hebben wij zondag wederom gefietst tot het daglicht allang verdwenen was, alleen was het dit keer een bewuste keuze.  Na een late snack besloten we een ijsje te gaan eten bij de beroemde ijsboer en deze bleek achteraf in een reeks van vaste avondbezoeken te vallen. Een heerlijk ijsje gevolgd door een espresso is op de een of andere manier altijd een goed idee.

Maandag gingen we op de fiets naar Venlo! Het was wederom heerlijk weer en zelfs warmer dan de dag ervoor. Toen we in Venlo aankwamen zagen we door de duitsers de winkels niet meer en navraag leerde ons dat de oosterburen een vrije feestdag hadden. Hebben wij weer. Je kon over de koppen lopen. Bijkomstigheid is dat je in elke winkel moet zeggen dat je een Nederlander bent nadat je in het Duits aangesproken wordt. Beetje gek als je in Nederland bent, ik kan veel hebben maar werd er een beetje kriegel van. Maar hé, we hebben ‘vakantie’ en ik laat mijn pret niet drukken. Winkelen! Niet voor Ro uiteraard, die zoekt nog even een ‘centrum-cache’ en wisselt die af met wat biertjes op de diverse terrasjes. Na een Italiaanse maaltijd gaan we op de fiets naar huis. Het is alweer donker maar doordat er geen wind meer is hebben we een behoorlijke gang naar Arcen. En tja, als je dan toch zo lekker opschiet, ijsje en espresso?! Tuurlijk! Het standaard ‘goedenavond’ wordt al bijna ‘haije’! Het was in elk geval weer een heerlijk dagje.

We waren zeer benieuwd naar de Thermaalbaden in Arcen en dinsdag besloten we daar eens een kijkje te gaan nemen. Het weer werd iets slechter en die dag leende zich daar dus uitstekend voor. Het was lekker ontspannen. Het grote verschil met een beautycentre was het zoute water en de vele massagestromen in het water. Ook werd er meer therapeutisch gezwommen. Het complete verwennen was voornamelijk voor mij een beetje een tegenvaller. Geen lekker sapjes, broodjes en andere lekkernijen, alleen wat ‘Roompot’ hoogstandjes. Ook was er hier en daar wat achterstallig onderhoud en moest je voor bepaalde zaken extra betalen. En je betaald al per uur wat het allemaal een beetje ingewikkeld maakt. Niet zozeer voor herhaling vatbaar, maar zeker een weldaad voor lijf en leden. Zo fijn als je later thuis bent en je ligt heerlijk rozig na te genieten van het frisse gevoel. We hebben dan ook lekker afgesloten in de camper en daar wat gegeten terwijl we onderuit gezakt tv keken.

En aan al het moois komt een eind. Dus de woensdag staat voor regen, inpakken en wegwezen. Nog even langs de HJwinkel voor de laatste inkopen en een lunch bij ‘de Proeverij’.

Na een paar uurtjes zijn we weer thuis en hebben nog net tijd voor een kop koffie voor we naar Franse les moeten. Back to life, back to reality!

Zoals ik altijd zeg, dit soort minivakantie’s waardeer je alleen als je ze niet om de haverklap hebt. Thuiskomen is dus een logisch gevolg en ook wel weer lekker…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + drie =