Bij deze een tag die ik allang had willen plaatsen, simpelweg omdat iedereen ‘m al heeft gedaan en omdat ik een crazy cat lady ben met m’n vier mormels. Team confetti is de bedenker, daarvoor een hiephiephooray! Want hij is leuk! Als je van katten houdt, anders klik je nu efkes weg;)
Schattigste foto van m’n katten:

IMG_1369[1]

bijzondere eigenschappen:

Zoals bovenstaande foto laat zien is Kjoetie de poes met de meest naïeve houding. Ze kan voor je neus de zalm van het aanrecht jatten en snapt dan niet waarom je boos bent. Aan de andere kant is ze het makkelijkst van allemaal en laat zich overal aaien. Ze gaat mee de honden uitlaten, doet haar poepje en plasje dan ook  en loopt met je mee naar de andere kant van het dorp als je niet oplet, ze voelt zich op elke plek thuis, als wij er maar zijn. Zoals je ziet is ze geboren met één oog en daardoor heeft ze er zelf geen last van. Alleen sneu als er onverwacht een aanval van rechts komt door haar zussen.

IMG_0612

Rossie is de brompot. Altijd aan het brommen. Als je haar optilt maar ook als je haar wegzet. Niets is goed. Leuk is dat ze zich laat knuffelen terwijl ze bromt, het is dus inmiddels communicatie waarschijnlijk. Ze mocht vorig jaar voor het eerst naar buiten en is daar sinds die tijd veel te vinden. Ze is van het rennen naar een plekje om daar vervolgens niet meer weg te komen. Dat geldt voor binnen als buiten. Het voordeel is dat ik een aantal weken weet waar ik haar vandaan kan toveren, tot ze weer een ander favo plekje heeft gevonden. Het is een schatje.

IMG_0093.JPG (2)

Tima is ons oudste ‘meisje’, altijd lief en de rustigste onder de poezen. Ze loopt altijd te stampen, net een olifantje, en heeft de scherpste nageltjes. Ze kan een andere poes op een centimeter passeren zonder op of om te kijken en als ze dan een tik krijgt reageert ze niet. Ze loopt altijd met een doel. Eten, drinken, poepen of plassen en weer terug naar de plek. Ze is van de gewoontes en ligt ’s nachts het liefst naast mij in bed, ze gaat dan op het kussen staan en gaat, tuut, tuut, tuut, achteruit onder de dekens en ploft neer. Over haar kan ik een boek schrijven.

IMG_0247

Smeagle is de diva onder onze poezen. Ze is samen met Rossie als laatste gekomen. Rossie is haar volle zus. Smeagle is de mooiste! Dik in de vacht en een koppie om op te vreten. Maar het lijkt alsof ze dat weet. Ze gedraagt zich soms echt bitchie en heeft geen respect voor het feit dat ze hier als laatste kwam. Ze maakt ruzie met Kjoetie en andersom. Ze slaat de honden zonder reden en bromt als je haar optilt als ze dat zelf niet wil. Maar ze is zo leuk. Ze is gek op water. Hoort ze een kraan dan komt ze er aan rennen. Ze zit vaak in de gootsteen en als je dan de kraan aandoet blijft ze zitten. Iedere ochtend komt ze de slaapkamer inrennen en miauwt en purrrrrrt en rinkelt op haar stembandjes, zo blij! Ze zegt ook altijd iets als je haar aankijkt en is zó zacht, dus als ze het eraan toe heeft en zelf bij je op schoot gaat liggen, heb je heerlijke knuffelmomenten.

Omschrijf het geluid dat je kat maakt:

Kjoetie: Mie èèèuw…..Mie èèèuw (Met een korte è dus)
Rossie: AUW! AUW! AUW! (Hard en met een kittenstem)
Tima: *stilte* (We denken wel eens iets gehoord te hebben, maar weten het nooit zeker omdat het zo zacht is)
Smeagle: Miauw….miauw….miauw….(Precies zoals het hoort en van haar verwacht wordt)

koosnaam

Kjoetie: Schele
Rossie: Brompot
Tima: Meisje
Smeagle: Queenie

IMG_0083.JPG (2)

Bekentenis:

Nou, eigenlijk vind ik het prima dat er eens een poes bij me slaapt. Het is gek, maar het zijn m’n eigen katten en ik hou zoveel van ze dat me dat niets uitmaakt. Het is iets wat je niet hardop kan zeggen als er mensen in de buurt zijn zonder katten en soms zelfs mèt. Ook hebben wij alle poezen om ons heen als we eten, ze weten ons dan te vinden en kijken gezellig mee. lijkt het alsof we een huishouden van Jan Steen hebben, maar dat is gelukkig niet zo. We hebben vier poezen en twee honden en dat vergt veel schoonmaakwerk, toch vind ik dat me dat aardig lukt. Met mijn groot hart voor dieren moet ik keuze’s maken, of altijd alles piekfijn en brandschoon of het touwtje iets laten vieren. Dat dus.

Goede tip voor andere crazycatlady’s:

Geef je katten twee keer per week een beetje zonnebloemolie, het houdt de vacht glanzend en de huid schilfervrij.

Wat voor kat zou jij zijn:

Nou, het ras maakt me niet uit aangezien wij ook nooit een raskat hebben gehad, ik zou me niet de hele dag naar m’n stamboom kunnen gedragen denk ik. Wat karakter betreft wil ik wel een beetje pit hebben maar gezien m’n huidige leven ben ik waarschijnlijk de hele dag in m’n mandje aan het slapen. Heerlijk vind ik dat. Aangezien ik wel van aandacht houd ben ik ook een schootligger. Aardig lui dus….hmmmmm…..zegt dit nu iets over mij?

Leukste kattenwebsite:

Ik was altijd groot fan van de PloesiePoesiesite van Chantal alias Luna. Maar wegens groot succes is ze daar tijdelijk mee gestopt. Ze is wel een echte CrazyCatLady, moet haar maar eens gaan taggen denk ik. Verder ben ik veel op YouTube te vinden om de kattenwereld te bewonderen. Kijk bijvoorbeeld eens op ‘zelfreinigende kattenbak’. Echt grappig wat mensen verzinnen. Of cat’s and water’, geweldig!

Beste kattengiff: (met een dubbele ‘f’ vanwege de nare homoniem;))

anigif_enhanced-buzz-29059-1369482911-3

Deze doet me zo denken aan Sam, het hondje van m’n ouders die er helaas niet meer is, maar net zo kon doen bij katten. Geweldig!

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn tag, ik kan nog veel meer schrijven, maar het is net als met je eigen kinderen. Je kunt er een hele dag over praten, het is alleen voor een ander wat minder interessant. Ik tag alleen Luna, omdat de meeste catlady’s al getagd zijn geweest. Enjoy!

One thought on “Crazy Cat Lady Tag

  1. ….Geweldig!… mijn lieve,schattige, poesen( kleinkinderen!… :-)…)
    Ja grappig dat filmpje met het hondje, zo herkenbaar toen Sam nog leefde.
    Liefsss, mams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =