Kickboksen

We waren het er over eens, ze moet weer gaan sporten. Korfbal is haar sport maar helaas niet hier in de buurt uit te oefenen. En dan…..

Alle dames hier zijn handballers, laat ik het zo zeggen, de dames waar ze mee om gaat. Maar handbal, daar heeft ze niets mee. Lastig hoor!

Op het moment dat we er niet zo heel druk mee bezig zijn worden we aangesproken door een kennis, of Angie het misschien leuk vindt om te gaan kickboksen. Nou, dat is even iets om over na te denken. Zelf heb ik een blauwe maandag aan kickboksen gedaan maar had geen conditie en was voornemens er naast te gaan fitnessen. Dat was iets teveel gevraagd en ik gooide het bijltje erbij neer. Maar het was wel leuk. Ik kan me dus voorstellen dat Angie het ook wil gaan doen. Een stukje egoïstisch denken van mijn kant gaf ook een doorslag. Bij een teamsport zal ze vaak in de weekenden moeten spelen en ik ben geen voorstander van dat soort verplichtingen. Mocht ze een kei worden in deze sport dan kan ze natuurlijk gaan wedstrijdsporten, maar voorlopig kan ze gewoon twee keer per week trainen en leren haar mannetje te staan in een vorm van agressiebeheersing en krachtsport.

Ik vind het wel wat hoor, de trends van het moment. Wat doet de puber en wat houdt ze bezig. Het is een wereld van verschil met mijn pubertijd en de grootste sprong, het internet. Nu ik er dagelijks mee te maken krijg wil ik al die mogelijkheden soms wel even uit zetten. Als ik mezelf dagen achter de pc zie werken en vervolgens m’n telefoon niet weg kan leggen, denk ik zelf, het kan best iets minder Kaatje! Vervolgens pak ik weer een boek, tijdschrift of ga creatief aan de slag. Maar als ik het bij Angie zie gebeuren kan ik het niet relativeren. Ga wat nuttigs doen! tegelijkertijd besef ik dat ook haar leven zich voor een groot deel op het internet afspeelt. We zullen er mee moeten omgaan en de juiste balans zien te vinden. Dat ze nu een sport buiten de deur gaat doen is dus een positieve stap.

Angie is dus al een keer of vijf naar de training geweest en heeft het enorm naar d’r zin. Vandaag hebben we dus de sportartikelen aangeschaft, ze mag door. Zo vliegt ze langzaam weer een beetje uit en kan ze zich weer van de goede kant laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − zes =