Deze vakantie trokken de psychische thrillers meer. Apart hoe dat bij mij werkt, het kan alle kanten op. Ik las twee boeken waarvan ik de laatste thuis heb uitgelezen.

Verlies

Nicci French

verlies 2

Verlies is het intrigerende verhaal over een echtpaar dat hun vijfjarige zoon verliest bij een ongeluk. Vader, moeder en hun tienjarig zoontje hebben ieder zo hun eigen manier om het verlies te verwerken. Maar al gauw blijkt dat er binnen het gezin over en weer verdenkingen zijn.

Ik was verrast door de spanning die in het verhaal aanwezig is zonder dat er heel veel gezegd wordt door de personages. Ieder zit in z’n eigen wereld en dat voel je. Ik heb het met plezier uitgelezen en ook veel te snel, het boek(je) telt maar 77 pagina’s. Een absolute aanrader als je graag psychologische thrillers leest.

 

Zusje

Camilla Läckberg

zusje

De winter loopt ten einde in de regio Fjällbacka. Patrik en Erica treffen de laatste voorbereidingen voor hun huwelijk. In Tanumshede, waar Patrik werkt, heerst grote opwinding. Het stadje wordt het decor voor een tv-serie. In de realitysoap Fucking Tanum gaan oud-deelnemers uit series als Big Brother een tijd in het stadje wonen en werken. De plaatselijke politiek en de middenstand zien dit helemaal zitten, ook al zijn de meeste deelnemers aan de serie enigszins beschadigde personen.

Dan wordt Tanumshede opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Het lijkt het alsof het slachtoffer, Marit Kaspersen, dronken achter het stuur zat en is verongelukt. Alleen: Marit dronk nooit alcohol. Patrik en zijn collegas gaan de zaak onderzoeken. De soap die Tanumshede welvaart en landelijke bekendheid moest brengen, laat diepe sporen na omdat iemand nog oude rekeningen te vereffenen heeft. Lukt het Patrik om de dader te stoppen voordat hij opnieuw toeslaat?

Ik moest iets meer moeite doen bij het lezen van dit verhaal. Er lopen veel verhaallijnen door elkaar die ik niet bij elkaar vindt passen. Een TVshow in een klein stadje wat zich in een hele andere sfeer lijkt af te spelen. Ik heb het uitgelezen, maar heb het verhaal niet in m’n hoofd gevoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vier =